مدیریت سوپرمارکت موفق
5/5 امتیاز

چگونه مدیریت سوپرمارکت موفق داشته باشیم؟ هرچه زمان جلو می‌رود، جمعیت بیشتر شده و طبیعتاً نیاز به مواد مصرفی نیز بیشتر میشود. از طرفی با ظهور اینترنت و پیدایش مفهوم دهکده جهانی نیازهای افراد نیز بیشتر می‌شود. در چنین شرایطی طبیعی است که خرده فروشان مواد مصرفی و نیاز روزانه افراد رو به افزایش باشند. اکنون در هر محله‌ای از شهر یا روستا، بیش از چند سوپر مارکت در کنار یک یا چند فروشگاه زنجیره‌ای وجود دارد. وضعیتی رقابتی که فروش را برای سوپرمارکت‌داران سخت می‌کند.

اما کدام سوپرمارکت می‌تواند برنده این رقابت باشد؟

طبیعتا سوپرمارکتی بیشترین فروش را خواهد داشت که مدیریت درستی داشته باشد. اجناسش کامل بوده، برخورد بهتری با مشتریان داشته و در نهایت مشتریانش را راضی نگه‌دارد تا تکرار خرید بیشتری داشته باشند.

اما این تمام ماجرا نیست. با پیشرفت تکنولوژی، افزایش تنوع کالاها و افزایش درخواست، برای داشتن مدیریت سوپرمارکت موفق، باید نکاتی را رعایت کرد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله “مرچندایزینگ و چیدمان قفسه سوپر مارکت چیست و چرا مهم است؟” را به شما پیشنهاد می کنیم.

چگونه مدیریت سوپرمارکت موفق داشته باشیم؟

حواستان به موجودی و مدیریت آن باشد.

کنترل و مدیریت موجودی، یکی از سخت ترین و پیچیده ترین فعالیت‎های مدیریت سوپرمارکت است. اگر حواستان نباشد، یا دقت کافی را به خرج ندهید، هزینه زیادی بابت از دست رفتن موجودی خواهید پرداخت.

ممکن است محصولی طی مدت زیادی فروش نرود و یا تاریخ انقضای آن بگذرد. محصول تاریخ گذشته چه به فروش برسد چه به فروش نرسد به ضرر شما خواهد بود. از طرفی نمیتوانید برای کاهش مرجوعی یا جنس‌های بادکرده، سفارشتان را از تامین کننده کاهش دهید. زیرا ممکن است مشتریانتان زیاد شده و با کمبود جنس مواجه شوید. در این صورت سوپرمارکت شما بدنام خواهد شد.

راهکار:

در زمان های مشخص، به دقت، میزان موجودی خود را بررسی کنید و هر کالا را بر اساس سابقه فروش سفارش دهید. صندوق فروشگاهی دارای نرم‌افزارها به شما کمک میکنند که به راحتی موجودی سوپرمارکت خود را مدیریت کنید. می‌توانید از بهترین نرم افزار مدیریت فروشگاه استفاده کنید. برخی از شرکت‌های پخش مانند به‌روز رسان، صندوق‌های فروشگاهی مجهزی دارند که علاوه بر مدیریت موجودی و انبار، در مدیریت نیروهای انسانی نیز به شما کمک خواهند کرد. این صندوق‌های پیشرفته امکان خرید تجمیعی و مارجین بیشتر برای شما را نیز فراهم میکند.

از تبلیغات غافل نشوید.

تبلیغات یکی از اصول نحوه مدیریت فروشگاه مواد غذایی است. می‌توانید با استفاده از انواع تبلیغات مثل “فروش ویژه فقط در این هفته!” و یا کوپن‌ها، مشتری‌ها را به سمت خود جذب کنید. این تبلیغات می‌تواند به صورت بروشور، پیامک و یا سینه به سینه باشد. از بنرهای تبلیغاتی ارزان داخل مغازه نیز استفاده کنید.

می‌توانید با تامین کنندگان برای این تبلیغات همکاری کنید. زیرا تأمین‌کنندگان نیز برای فروش محصول خود، نیاز به تبلیغ در محیط فروشگاه دارند. برای برنده شدن در رقابت بین سوپرمارکت‌ها، کافی است به تامین کنندگان خود پیشنهاد دهید که در فروشگاه شما تخفیف گذاشته و تبلیغ کنند. فقط قبل از آغاز تخفیف با تامین کنندگان برای تامین کالا هماهنگ شوید و از موجودی انبار خود مطمئن شوید.

مدیریت سوپرمارکت موفق

نیروی انسانی مناسب استخدام کنید.

رفتار و عملکرد نیروهای شما در سوپرمارکت، نقش به‌سزایی در موفقیت مدیریت سوپرمارکت دارند اگر نیروهای شما برخورد دوستانه و محترمانه با مشتریان داشته باشند، شما سوپرمارکتی خوش‌نام خواهید داشت. از طرفی نیروهای شما اگر به انبارداری مسلط باشند، در مدیریت موجودی نیز سربلند خواهید بود. فکر نکنید پولی که به نیروها می‌دهید، هزینه است. اگر نیروی خوب پیدا کنید و خوب آموزشش دهید، حقوقی که به او می‌دهید در نهایت به سود آوری و افزایش فروش شما منجر می‌شود.

به نیروهایتان اهمیت دهید، برای آنها لباس فرم مناسب تهیه کنید و دغدغه هایشان را بشنوید و برطرف کنید. رضایت نیرو باعث افزایش کارآمدی وی و افزایش سود شما خواهد شد. آن‌ها در زمینه فروش، چیدمان شلف، نظافت به موقع، انبارداری و برخورد مناسب با مشتری آموزش دهید. یادتان نرود که آنها ویترین سوپرمارکت شما هستند.

رضایت مشتری را سرلوحه قرار دهید.

وقتی صحبت از رضایت مشتری می‌شود منظورمان بخش‌های مختلفی است که باعث رضایت کامل مشتری می‌شود. از تمیزی تا برخورد با مشتری. در ادامه به تک‌تک آنها اشاره خواهیم کرد:

  1. چیدمان درست فروشگاه

طبقه‌بندی و قفسه‌بندی منظم، طوری که مشتری راحت تردد کرده و اجناس را پیدا کند.

  1. برخورد درست با مشتری

پاسخ باحوصله و دقیق به سؤالات مشتری  +  رفتار محترمانه توسط تمامی پرسنل فروشگاه با مشتری

  1. سرعت و دقت در حساب و کتاب و راه‌انداختن کار مشتری

با استفاده از صندوق‌های فروشگاهی و نرم‌افزارهای فروشگاهی می‌توانید بادقت و سرعت بیشتری حساب و کتاب مشتری را انجام دهید.

  1. تمیزی محیط سوپرمارکت

در کنار مرتب بودن، تمیزی فروشگاه می‌تواند تکرار خرید مشتریان را بیشتر کند. به نیروهای خود بیاموزید که به‌محض کثیف شدن فروشگاه، آن نقطه را تمیز کنند. از خوشبوکننده‌های هوا استفاده کنید و کاری کنید که تجربه خرید مشتری از فروشگاه شما به‌یادماندنی باشد

از بازار غافل نشوید.

یک مدیر سوپرمارکت موفق، اجناس خود را بر اساس نیاز بازار تهیه می‌کند. به بازار، فروشگاه‌های بزرگ و سوپرمارکت‌های موفق سر بزنید تا ببینید برای مشتریانشان چه محصولاتی را تامین می‌کنند. داشتن یک سوپرمارکت کامل می‌تواند شما را از دیگران متمایز کند. بسیاری از سوپر مارکت‌ها دارای بخش پروتئینی، کافه یا لوازم برقی مصرفی مثل چسب لنت و سه‌راهی هستند. می‌توانید با اضافه کردن جنس های جدید فروشگاه خود را متمایز کنید.

سخن آخر مدیریت سوپرمارکت موفق

مدیریت سوپرمارکت موفق می‌تواند شما را از رقبایتان متمایز کند. در این مقاله از مجله به‌روز رسان درمورد نکات مدیریت موفق یک سوپرمارکت صحبت کردیم. شما چه نکات دیگری دارید که بتوانیم به این موارد اضافه کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *