همه چیز درباره لجستیک FMCG
5/5 امتیاز

اصطلاح کالاهای تندمصرف (FMCG) به انواع محصولاتی اطلاق می‌شود که به سرعت و با هزینه نسبتا کم فروخته می‌شوند. به عنوان مثال، شرکت هایی در صنایع غذایی و آشامیدنی، خرده فروشی، صنایع دارویی و … همگی جرئی از صنعت FMCG هستند. با ادامه مقاله “لجستیک FMCG” از مجله به‌روز رسان همراه ما باشید.

صنعت FMCG چیست؟

کالاهای تندمصرف محصولاتی با ماندگاری کوتاه هستند. این اقلام که به عنوان کالاهای بسته بندی مصرفی (CPG) نیز شناخته می شوند، با دوام کم و گردش سریع به دلیل تقاضای بالای مشتری. به عبارت دیگر، محصولات FMCG سریع در نظر گرفته می شوند زیرا چرخه تجاری آنها کوتاه است. یعنی به دلیل تقاضای زیاد به طور مداوم تولید شده و چه در نقاط فروش فیزیکی و چه به صورت آنلاین به فروش می‌رسند.

صنعت FMCG شامل انواع محصولاتی است که در مقیاس انبوه تولید و مصرف می شود: این محصولات شامل مواد غذایی و نوشیدنی ها، لوازم آرایشی، پاک کننده و محصولات بهداشت شخصی، داروهای بدون نسخه، مواد اداری و سایر مواد مصرفی است. این دسته همچنین شامل اقلام فصلی می شود که در زمان خاصی از سال تبلیغ یا فروخته می‌شوند. FMCG تعداد زیادی از صنایع مانند مد، غذا و داروسازی را در بر می‌گیرد. شرکت مشاوره Allied Market Research نشان می دهد که بازار جهانی FMCG تا سال 2025 از 15 تریلیون دلار فراتر خواهد رفت که رشد سالانه 5.4 درصدی را تا آن سال به خود اختصاص می‌دهد.

با این وجود، محصولات تندمصرف به دلیل هزینه کم، خرید و فروششان از سایر صنایع متمایز است. ارزش بازار پایین این محصولات، شرکت‌ها را مجبور به کاهش هزینه‌های تولید، انبارداری و توزیع برای حفظ رقابت در بازار می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله FMCG چیست و شامل چه محصولاتی می‌شود؟ را به شما پیشنهاد می کنیم.

لجستیک FMCG

عملیات لجستیک در صنعت FMCG

کالاهای تندمصرف دارای نرخ گردش مالی بالایی هستند و به فرآیندهای لجستیکی چابک نیاز دارند. علاوه بر این، از آنجایی که بعضی از این کالاها تاریخ انقضای کوتاهی دارند، مراکز لجستیک‌شان باید دسترسی کاملی به محصولات انبار شده داشته باشد و با پردازش سریع و به موقع، محصولات را آماده سفارشات کند. محصولات FMCG نه تنها به شرایط ایمنی و بهره وری ایده آل در عملیات هایی مانند انبارداری و حمل و نقل نیاز دارند، بلکه اغلب برای تحویل سفارش با چالش مواجه می شوند.

ظهور آنلاین‌شاپ‌هایی در صنعت FMCG، عملیات لجستیک را چالش برانگیزتر کرده است. لجستیک online shopها به بهینه سازی تجربه کاربر در حین پردازش و توزیع محصولات و همچنین مدیریت سفارشات در کانال های متعدد اشاره دارد. حالا شرکت ها باید بدون افزایش هزینه لجستیک، با رصد محصولات در مراحل لجستیک، رضایت کاربر را نیز فراهم کنند. که به این کار مدیریت لجستیک مبتنی بر تقاضا می‌گویند.

بنابراین، اطمینان از ردیابی کامل محصولات در صنعت FMCG کلیدی است.  یکی از راه حل‌هایی که شرکت‌ها برای افزایش کنترل خود بر موجودیشان انتخاب می‌کنند، نصب یک سیستم مدیریت انبار (WMS) است که به عنوان مغز کل زنجیره تامین عمل می‌کند. توسعه موفقیت آمیز زنجیره تامین مبتنی بر تقاضا در بخش FMCG با خودکارسازی پیش بینی تقاضا، برنامه ریزی فروش، عرضه، تولید، و خرید تسهیل می شود.

شرکت ها برای مدیریت لجستیک مبتنی بر تقاضا از یک ابزار واحد – سیستم SCM [مدیریت زنجیره تامین]،” استفاده می‌کنند. لجستیک و مدیریت آن، به عنوان یک رکن اساسی در زنجیره تأمین، به بهبود عملکرد و هماهنگی در حوزه حمل و نقل، انبارداری و توزیع مؤثر می‌پردازد.

نرم افزارها و فضای دیجیتال و صنعت لجستیک

نرم افزارها و فضای دیجیتال و صنعت لجستیک

لجستیک، اجزا و استانداردهای آن، به بررسی فرآیندهای حمل و نقل، انبارداری و مدیریت زنجیره تأمین می‌پردازد. این بررسی موثر در بهبود کارایی و هماهنگی سیستم‌های تأمین می‌باشد. استفاده از نرم‌افزارها و کانال‌های دیجیتال کمک چشم‌گیری به صنعت لجستیک و زنجیره تامین کرده است.

در مقاله ای از شرکت مشاوره مک کینزی توضیح داده شد، “دیجیتال انقلابی در نحوه یادگیری و تعامل مصرف کنندگان با برندها و نحوه یادگیری و تعامل شرکت ها با مصرف کنندگان است.”

به گفته این شرکت مشاور، اکثر برندهای FMCG استفاده از فناوری دیجیتال را آغاز کرده‌اند، اما هنوز کارهای زیادی باید انجام شود. برخی از مقوله‌های FMCG، به‌ویژه مراقبت‌های خانگی، توسط اینترنت اشیا [اینترنت اشیا] متحول خواهند شد. ما شاهد خواهیم بود که اینترنت اشیا برخی از نیازهای محصول را به نیازهای خدمات تبدیل می کند. و در بسیاری از مقوله‌ها، اینترنت اشیا، سفر تصمیم‌گیری مصرف‌کننده را تغییر شکل می‌دهد.

راه حل های لجستیک در صنعت FMCG همراه با مثال

نیاز مشتریان در صنعت کالاهای تند مصرف، با سرعت درحال تغییر است. برای به حداکثر رساندن بهره‌وری، ارائه قابلیت ردیابی کامل محصول و تضمین حمل و نقل چابک در این صنعت، باید به سمت فن‌آوری های جدید حرکت کرد. افزایش بهره وری دقیقاً یکی از دلایلی بود که باعث شد شرکت چند ملیتی Havi Logistics مرکز لجستیک جدید خود را در Vila Nova da Rainha پرتغال با راه حل های ذخیره سازی خودکار و نرم افزار مدیریت انبار تجهیز کند.

 این شرکت با خودکار کردن فرآیندهای لجستیکی خود، حرکات دستی در تأسیسات خود را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. مدیران این شرکت میگویند:

 “اکنون، ما می توانیم با تغییرات تکنولوژیک، با دنیا و نیاز مصرف کننده سازگار شده، ماندگاری مواد غذایی را بهتر کنترل کنیم و در مدیریت سفارش کارآمدتر شویم.”

دیجیتالی شدن فرآیند برای صنعت لجستیک FMCG ضروری است.

 Easy WMS، یک سیستم مدیریت انبار است. این سیستم، هماهنگی فرآیندهای لجستیکی تأسیسات خودکار انبار شرکت هایی مانند شرکت داروسازی ژاپنی Takeda در لهستان را بر عهده دارد. انبار این شرکت ژاپنی با ظرفیت ذخیره سازی بیش از 6500 پالت، توسط برنامه نرم افزار Easy WMS مدیریت می شود که ردیابی کامل محصول و عملیات کارآمد و بدون خطا را تضمین می کند.

صنعت FMCG نیازمند فرآیندهای لجستیکی کارآمد است.

ظهور کانال‌های فروش جدید مانند تجارت الکترونیک و ارتباط همه‌کانالی با مخاطبان هدف، پیچیدگی عملیات لجستیکی را در انبارهایی که FMCG را مدیریت می‌کنند، افزایش داده است. بنابراین، شرکت‌های بیشتری روی راه‌حل‌های خودکار و دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کنند تا ذخیره‌سازی و انتقال کالا را بهینه کرده و سرعت بخشند.

پیاده‌سازی فناوری‌هایی مانند WMS، کنترل فرآیندهای لجستیک را به حداکثر می‌رساند، خطر خطا را از بین می‌برد و تضمین می‌کند که زمان‌های تحویل درست برآورده شده است.

شما برای لجستیک FMCG سازمانتان چه کار می‌کنید؟ 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *